לייעוץ משפטי חייגו:03-5741187
לתיאום פגישת ייעוץ
תביעות ביטוח ונזיקין
נועם דבוש הינו עורך דין בעל ותק ונסיון מוכח בתחום דיני ביטוח ודיני נזיקין. המשרד עוסק בתביעות לפיצוי עקב נזקי גוף שנגרמו עקב תאונה או מחלה, וכן בתביעות לפיצוי עקב נזקי רכוש.
משרדינו פועל להשגת הפיצוי המירבי עבור לקוחותיו ושם את אינטרס הלקוח בראש מעייניו. הצלחות המשרד מדברות בעד עצמן.
לעו"ד נועם דבוש נסיון רב בהופעה בבתי משפט וייצוג נפגעי גוף ונפגעי רכוש. המשרד מייצג מבוטחים נגד חברות ביטוח, ניזוקים נגד מזיקים וכן מזיקים נגד ניזוקים.
עורך דין נועם דבוש

פיצויים שנפסקו

חיסכון בפרמיה עלול לעלות לכם ביוקר!

זהירות השתתפות עצמית בביטוח חובה לקטנוע או לאופנוע חיסכון בפרמיה עלול לעלות לכם ביוקר !
 
אל תתפתו לרכוש תעודת ביטוח חובה לאופנוע (או לקטנוע) הכוללת השתתפות עצמית -  כעורך דין העוסק בנזקי תאונות אופנועים וקטנועים, אני ממליץ להיזהר מ"מלכודת הדבש" הכוללת הנחה של מאות שקלים בודדים בביטוח חובה לקטנוע ולאופנוע. במקרה של תאונת דרכים הנחה זו תוביל להפחתה גסה ולא מידתית בסכום הפיצויים.
 

    

כידוע, במקרה של תאונת דרכים בעקבותיה נגרמו לרוכב אופנוע נזקי גוף, עליו לתבוע פיצוי מחברת הביטוח אשר ביטחה את האופנוע בביטוח חובה.
בשנים האחרונות, חברות הביטוח מוכרות לבעלי קטנועים ואופנועים תעודות ביטוח מוזלות הכוללות השתתפות עצמית, ורבים מרוכבי הקטנועים והאופנועים מתפתים לרכוש תעודות לקויות מסוג זה, שכן הן מקנות הנחה של מאות בודדות של שקלים לשנה ("מלכודת דבש").
תמורת הנחה מזערית בביטוח חובה רוכבי הקטנועים והאופנועים מוותרים על פיצוי של עשרות אלפי שקלים במקרה של תאונת דרכים.
יודגש כי ברכישת תעודת ביטוח עם השתתפות עצמית, המבוטח בעצם מסכים מראש כי, במקרה של תאונה, תפחית חברת הביטוח מהפיצוי המגיע לו סכום אשר יכול להגיע לכ – 30,000 ש"ח.

סעיף ההשתתפות העצמית בביטוח חובה לקטנוע או לאופנוע מורכב משני סוגי הפחתות:
  • וויתור על פיצוי של עד 25,000 ₪ בגין "כאב וסבל" שיגרם לרוכב האופנוע בעקבות תאונה.
  • ובנוסף, וויתור על פיצוי עבור 7 ימי העבודה הראשונים בהם רוכב האופנוע יהיה באובדן כושר עבודה כתוצאה מתאונת דרכים.
יודגש, כי, במקרה של תאונה, ההשתתפות העצמית תופחת מהפיצוי המגיע לרוכב הקטנוע או האופנוע וזה לא רלוונטי אם רוכב האופנוע אשם בתאונה או לא ! רוצה לומר, גם אם רוכב האופנוע לא אשם בתאונה, תפחית חברת הביטוח חלק ניכר מהפיצוי וזאת כיוון שרוכב האופנוע (או הקטנוע) התפתה לקבל הנחה מזערית ברכישת ביטוח חובה.
 
רוב תאונות האופנוע הן תאונות קלות יחסית ולכן, באם רוכב האופנוע שנפגע רכש ביטוח חובה עם השתתפות עצמית, לרוב הוא לא יהיה זכאי לפיצוי מחברת הביטוח, שכן הפיצוי "יבלע" בסכום ההשתתפות העצמית.
 
דוגמא: משה רכב על קטנוע והחליק בעוצמה על הכביש. כתוצאה מכך משה נקע את הקרסול ולא יכול היה לעבוד במשך 7 ימי עבודה. בנוסף, נניח שהכאב והסבל של משה כתוצאה מהתאונה שווים 25,000 ש"ח. במקרה כזה, אם לפני התאונה משה רכש ביטוח חובה עם השתתפות עצמית (במקום ביטוח חובה רגיל), הוא לא יהיה זכאי לפיצוי כלשהו עקב התאונה.
 
מה ההבדל בין השתתפות עצמית בביטוח חובה לאופנוע (או לקטנוע) לבין השתתפות עצמית בביטוח "מקיף" וביטוח צד ג` לרכב?
אנשים נוטים לחשוב שההשתתפות העצמית בביטוח חובה לאופנוע או לקטנוע דומה (או זהה) להשתתפות העצמית הנכללת בביטוח "מקיף" לרכב או בביטוח צד ג` לרכב. מדובר בטעות נפוצה, ולהלן אסביר את שני ההבדלים העיקריים:
  • ביטוח חובה כולל כיסוי ביטוחי לנזקי גוף, ואילו ביטוח "מקיף" וביטוח צד ג` כוללים כיסוי ביטוחי לנזקי רכוש [דהיינו לנזקים שיגרמו לרכב עצמו (נזקי פח וכיו"ב)].
  • בביטוח חובה לקטנוע או לאופנוע חברת הביטוח תפחית מהפיצוי המגיע לנפגע גם אם הוא אשם בתאונה וגם אם הוא לא אשם בתאונה. לעומת זאת, בביטוח "מקיף" לרכב, או בביטוח צד ג` לרכב, חברת הביטוח תפחית את ההשתתפות העצמית (מהפיצוי המגיע למבוטח) רק אם הוא אשם בתאונה.
המידע המובא במאמר זה הוא בסיסי וראשוני. הייעוץ הקונקרטי יינתן רק לאחר בחינת מלוא נסיבות האירוע הביטוחי. לצורך כך, מומלץ לפנות למשרדנו.