לייעוץ משפטי חייגו:03-5741187
לתיאום פגישת ייעוץ
תביעות ביטוח ונזיקין
נועם דבוש הינו עורך דין בעל ותק ונסיון מוכח בתחום דיני ביטוח ודיני נזיקין. המשרד עוסק בתביעות לפיצוי עקב נזקי גוף שנגרמו עקב תאונה או מחלה, וכן בתביעות לפיצוי עקב נזקי רכוש.
משרדינו פועל להשגת הפיצוי המירבי עבור לקוחותיו ושם את אינטרס הלקוח בראש מעייניו. הצלחות המשרד מדברות בעד עצמן.
לעו"ד נועם דבוש נסיון רב בהופעה בבתי משפט וייצוג נפגעי גוף ונפגעי רכוש. המשרד מייצג מבוטחים נגד חברות ביטוח, ניזוקים נגד מזיקים וכן מזיקים נגד ניזוקים.
עורך דין נועם דבוש

פיצויים שנפסקו

ייצוג נכי צה"ל

ייצוג נכי צה"ל ותביעות נגד משרד הביטחון

משרדנו מייצג חיילים למימוש זכויותיהם מול אגף השיקום במשרד הביטחון. אנו מלווים את הנפגע באיסוף המסמכים הרלוונטיים, הגשת התביעה להכרת זכות חבלה או מחלה, ייצוג בועדות הרפואיות ובמקרה הצורך הגשת ערר לועדה הרפואית העליונה והגשת ערעור לבית המשפט.

הזכאים להכרה כנכי צה"ל הם בעיקר:
  • חיילים בשירות חובה או חיילים בשירות קבע או מילואים שנפגעו תוך כדי ועקב השירות הצבאי, בין אם מדובר בחבלה ובין אם מדובר במחלה.
  • משטרת ישראל, שירות בתי הסוהר או שירות בטחוני אחר.
חבלה בדרך למחנה או ממנו – משרד הביטחון יכיר בחבלה שאראה לחייל כחבלה שארעה בתקופת שירותו ועקב שירותו גם אם היא נגרמה בדרך אל הבסיס או ממנו ובלבד ששהותו מחוץ לבסיס היתה כדין ולא חלו בדרך הפסקות או סטיות של ממש שאין להן קשר עם השירות הצבאי.
 
חייל בחופשה - משרד הביטחון יכיר בחבלה שנגרמה לחייל (בסדיר או בקבע) בחופשה אם היא נגרמה בדרכו של החייל מן הבסיס אל יעד חופשתו או בדרכו אל הבסיס מיעד חופשתו.
יתרה מכך, בתנאים מסויימים הקבועים בחוק, יכיר משרד הביטחון גם בחייל חובה (בסדיר) אשר נפצע במהלך חופשה ובלבד שדרגת נכותו הינה 20% לפחות. כך, לדוג`, אם חייל בשירות סדיר נפגע במהלך בילוי במועדון לילה או במשחק כדורגל במהלך סוף השבוע, אותו חייל יוכל להגיש תביעה ולקבל הכרה כנכה צה"ל וזאת על אף שברור שאין קשר בין החבלה לבין השירות הצבאי.

בקשה להכרת זכות חבלה או בבקשה להכרת זכות מחלה
– רצוי להעזר בעורך דין העוסק בתחום במילוי ועריכת בקשה זו. יש לצרף לבקשה להכרה, בין היתר, מסמכים רפואיים רלוונטיים לרבות סיכומי מחלה/פציעה, דו"ח פציעה. בנוסף, יש לתמוך את טענות הנפגע בתצהיר בשבועה תוך שחתימת הנפגע מאומתת על ידי חתימת עורך דין. במסגרת התצהיר, יש לפרט ולהסביר את הקשר הסיבתי בין הפציעה או המחלה או החמרתם לבין תנאי השירות. במידה והיו עדים לחבלה או לתנאי השירות מוטב להגיש גם תצהירים מטעמם. כמו כן, עדיף להגיש אישורים עובדתיים בכתב מהיחידה אשר יעידו על נסיבות הפציעה.
 
לציין, כי קצין התגמולים מטפל בדרך שונה במקרים בהם הקשר בין הפגיעה לבין השירות הצבאי ברור, אז ההליך יהיה מהיר ויעיל
יותר, לבין מקרים המוטלים בספק ודורשים בירור מעמיק ויסודי יותר.

לאחר גמר הדיון בבקשה להכרת זכות חבלה או בבקשה להכרת זכות מחלה – קצין התגמולים ימציא למבקש את החלטתו, ולרוב תהא החלטתו אחת משלוש:
  • המחלה או הפציעה נגרמו בשלמותם עקב השירות.
  • המחלה או הפציעה הוחמרו עקב השירות. 
  • המחלה או הפציעה לא נגרמו ולא הוחמרו עקב השירות. במקרה כזה, ישלח קצין התגמולים הודעת דחיה.
לציין, כי התביעה להכרה חשובה גם לצורך קבלת טיפול רפואי ומימונו על ידי משרד הביטחון.
נכה שדרגת נכותו 20% ומעלה זכאי לקבלת טיפול רפואי בנכותו המוכרת באמצעות המחלקה לשירותים רפואיים במחוז המשקם. נכים בדרגת נכות נמוכה מ – 20% יקבלו טיפול באמצעות קופות החולים על פי חוק ביטוח בריאות ממלכתי.
 
התנהגות רעה או חמורה של המבקש שגרמה לנכות - עשויה לשלול את זכאותו להכרה. עם זאת, אם הנפגע הוא נצרך, רשאי קצין התגמולים להעניק לו מטובות ההנאה הניתנים לנכים על פי חוק וזאת כפי שייראה בעיניו ועד לתקרה הקבועה בחוק.

התיישנות – ככלל, הזכות להגיש בקשה מתיישנת בתום שלוש שנים מיום שחרורו של הנכה מהשירות הצבאי שבזמנו ארע המקרה שגרם לנכות. קצין תגמולים רשאי להאריך את המועד להגשת הבקשה בנסיבות הקבועות בחוק הנכים וכאשר מדובר "בחבלה רשומה", היינו חבלה שנרשמה סמוך ליום בו נגרמה, ברשומות של צה"ל או ברשומות אחרות המנוהלות ע"י המדינה, או ע"י מוסד ציבורי שאושר לעניין זה ע"י שר הביטחון.
 
התגמולים
לאחר שמתקבלת הבקשה להכרה, תקבע ועדה רפואית את שיעור הנכות הזמנית ו/או הצמיתה שנותרה לנפגע כתוצאה מהפגיעה שהוכרה.
  • אם הועדה קבעה נכות קבועה בשיעור של 10% עד 19% תקום זכאות למענק חד פעמי.
  • אם הועדה רפואית תקבע נכות בשיעור 20% ומעלה תקום לנפגע זכאות לגמלה חודשית בהתאם לדרגת הנכות. כמו כן, החייל יהיה זכאי לטיפול רפואי באמצעות אגף השיקום. במקרים של נכות קבועה בשיעור 20% ומעלה השיקום יהיה על חשבון אגף השיקום, לימודים לתואר ראשון על חשבון משרד הביטחון ומלגת קיום לכל תקופת הלימודים.
תגמול טיפול רפואי (תט"ר) – קצין התגמולים יעניק לנכה תגמול טיפול רפואי בכפוף לתנאים, כדלקמן:
  • קצין התגמולים קבע כי הוא מובטל מעבודה בשל צורך רפואי.
  • הנכה לא קיבל שכר או פיצוי בגין התקופה הרלוונטית – אישור הצורך הרפואי נקבע ע"י הרופא המחוזי.
שיעורו של התגמול לטיפול רפואי הוא לפי לוח תשלום תגמולים המפורסם דרך אגף השיקום, או
עפ"י הכנסה, כמתחייב על פי החוק והתקנות.

תגמול נצרך – נכה שדרגת נכותו היא 50% ומעלה אשר ועדה מוסמכת קבעה כי אינו בר שיקום והחליטה לגביו כי הוא נצרך, ישולם לו תגמול נצרך בהתאם למצבו המשפחתי.

משרד הביטחון מעניק הטבות וגמלאות נוספות לנכים עם דרגת נכות קשה העולה על 50%, נכות המגבילה בניידות ונכים עם צרכים מיוחדים, כגון: גמלת נכות מיוחדת, עזרים רפואיים שונים, סיוע בדיור, זכאות לרכב רפואי ועוד.

דחית הבקשה להכרה בחבלה או מחלה על ידי קצין התגמולים
לרוב דוחה קצין התגמולים בקשות להכרה בחבלה או במחלה בעילה של היעדר קשר סיבתי בין הנכות ובין תנאי השירות. תובע אשר תביעתו נדחתה ע"י קצין תגמולים רשאי להגיש את הערעור, תוך 30 ימים ממועד קבלת החלטת קצין התגמולים, לבית משפט השלום. הגשת הערעור פטורה מתשלום אגרה והיא תתקיים בפני ועדה לעררים. בטרם יוגש ערעור, אנו ממליצים להתייעץ עם עורך דין העוסק בתביעות נגד משרד הביטחון.

משרדנו מלווה נפגעים מיום הפגיעה ועד למיצוי כל זכויותיהם. אנו נעזרים במומחים רפואיים בכירים המסייעים לנו הן בעריכת חוות דעת והן בליווי ההליך.

צרו קשר לקבלת ייעוץ ראשוני ללא תשלום.

המידע המובא לעיל הינו בסיסי וכללי. ייעוץ קונקרטי יינתן רק לאחר בחינת נסיבות המקרה לגופו.