לייעוץ משפטי חייגו:03-5741187
לתיאום פגישת ייעוץ
תביעות ביטוח ונזיקין
נועם דבוש הינו עורך דין בעל ותק ונסיון מוכח בתחום דיני ביטוח ודיני נזיקין. המשרד עוסק בתביעות לפיצוי עקב נזקי גוף שנגרמו עקב תאונה או מחלה, וכן בתביעות לפיצוי עקב נזקי רכוש.
משרדינו פועל להשגת הפיצוי המירבי עבור לקוחותיו ושם את אינטרס הלקוח בראש מעייניו. הצלחות המשרד מדברות בעד עצמן.
לעו"ד נועם דבוש נסיון רב בהופעה בבתי משפט וייצוג נפגעי גוף ונפגעי רכוש. המשרד מייצג מבוטחים נגד חברות ביטוח, ניזוקים נגד מזיקים וכן מזיקים נגד ניזוקים.
עורך דין נועם דבוש

פיצויים שנפסקו

נשיכת כלב

נזקי גוף שנגרמו עקב נשיכת כלבים
למרות האמירה הנפוצה כי הכלב הוא ידידו הטוב של האדם, נשיכתם של כלבים הינה מעשה של יום ביומו. במקרים לא מעטים היא עשויה לגרום לננשך נזק בילתי הפיך, ובפרט אמורים הדברים בכל הקשור לנשיכותיהם של כלבים מסוגים מסוימים הנחשבים למסוכנים במיוחד.
שעה שאין לו לכלב לא בעלים ואף לא מי שמוחזק כאחראי לו, מוצא עצמו הניזוק כמי שנפגע בשני מובנים: פעם אחת על שום הנשיכה הפיזית גופה; ופעם נוספת על שום שאין לו לנפגע ממי להיפרע את נזקיו. לעומת זאת, שעה שיש לכלב שנשך בעלים או מחזיק, באופן עקרוני, פתוחה בפניו של הנפגע הדרך לתבוע את נזקיו מאותו אדם.
נשיכות כלבים עלולה לגרום לננשך לנזקי גוף קשים ולנכות צמיתה בעיקר בתחום הפלסטיקה (צלקות) ובתחום הנפשי (טראומה וחרדה). משרדנו בעל קשרי עבודה עם מיטב המומחים הרפואיים אשר עורכים חוות דעת בתחומים אלה ועובדה זו מועילה לתביעת הפיצוי ומובילה לפיצוי המקסימאלי המגיע לנפגע.

אם ננשכת על ידי כלב החוק קובע, כי האחריות הינה על הבעלים של הכלב. עצם הנשיכה מספיקה על מנת לחייב את בעל הכלב לפצות את הנפגע, בין אם הבעלים או המחזיק של הכלב התרשל ובין אם לא.

מהן הפעולות אותן צריך לעשות אדם אשר ננשך ע"י כלב?
  • לפנות לטיפול רפואי - ולודא כי הגורם המטפל רושם בדו"ח הרפואי כי הנזק לגוף נגרם עקב נשיכת כלב.
  • לפנות למשרד הבריאות ו/או למועצה המקומית - לפנות למשרד הבריאות ו/או לעירייה ולהיבדק כדי לשלול אפשרות של הידבקות במחלת הכלבת. הפניה תוביל, כנראה, לשליחת פקחים של העירייה או המועצה המקומית ללכידת הכלב הנושך וכליאתו בהסגר. הדבר יועיל לתביעה שכן בהליך זה ייערך דו"ח רשמי לגבי פרטי הבעלים של הכלב לרבות פרטים של הכלב עצמו (תיאור של המראה החיצוני, תקופת ההסגר, חיסונים וכיו"ב). 
  • להגיש תלונה במשטרה - רצוי להגיש תלונה במשטרה. במידה שהמשטרה תגיש כתב אישום והבעלים יורשע, יוכל הנפגע להשתמש בהרשעה כראייה בתביעה האזרחית לקבלת פיצויים מהמזיק.
  • לבדוק צורך לעריכת חוות דעת רפואית - במקרים בהם הנשיכה גרמה לקרעים של העור, פצעים עמוקים, צלקות ו/או לנזקים נפשיים כגון: טראומה וחרדה, רצוי לפנות למומחה רפואי מתאים כדי שתערך חוות דעת רפואית בה יקבעו אחוזי הנכות כתוצאה מהפציעה.

דוגמאות לפיצויים שנפסקו בעקבות נזקי גוף שנגרמו עקב נשיכת כלב
  • פרשת ביריוקוב – דובר באישה מבוגרת אשר ננשכה על ידי כלב עת הלכה ברחוב. פצעי הנשיכה הותירו לתובעת צלקת ברגל. במקרה זה, בעלי הכלב הכחישו כי כלבם הוא שנשך את התובעת, אך במסגרת התביעה הוכח אחרת. פלסטיקאי מטעם התובעת קבע 10% נכות לצמיתות ואילו פלסטיקאי מטעם הנתבעים קבע 1% נכות לצמיתות בלבד. בית המשפט קבע כי כלבם של הנתבעים הוא שנשך את התובעת ופסק לתובעת פיצוי בסך של 33,000 ש"ח.
    [ת.א 54690-12-12 (חדרה) ביריוקוב נ` סבן]
  • פרשת גורדו – דובר בצלקת שנגרמה לחיילת עקב נשיכת כלב מסוג "פיט בול". על בסיס נכות צמיתה בשיעור של 7%, פסק בית המשפט לתובעת פיצוי בסך של 70,000 ש"ח ולסכומים אלה התווסף סך של 15,000 ש"ח עבור שכר טרחת עו"ד וכן הוצאות משפט לרבות עלות חוות הדעת הרפואית ותוספת הצמדה וריבית.
    [ת.א 10905/05 (י-ם) גורדו נ` עדיקא]
  • פרשת יהודה - דובר בצלקת ונזק נפשי שנגרמו עקב נשיכת כלב מסוג "רוטווילר". הצדדים הסכימו כי נותרה לתובעת נכות צמיתה בשיעור 7.5% בתחום הנפשי ונכות בשיעור של 8.75% בתחום האורטופדיה. בפסק הדין קבע בית המשפט כי על המזיק לפצות את הננשכת בסך כולל של 135,500 ש"ח ובנוסף חייב בית המשפט את בעלי הכלב בסך של 25,000 ש"ח עבור שכר טרחת עו"ד, וכן הוצאות משפט ותוספת הצמדה וריבית עד לתשלום בפועל.
    [ת.א 9534/98 (י-ם) יהודה נ` שבתאי]
המידע המובא במדריך זה הוא בסיסי וראשוני. הייעוץ הקונקרטי יינתן רק לאחר בחינת מלוא נסיבות האירוע הביטוחי. לצורך כך, מומלץ לפנות למשרדנו.