לייעוץ משפטי חייגו:03-5741187
לתיאום פגישת ייעוץ
תביעות ביטוח ונזיקין
נועם דבוש הינו עורך דין בעל ותק ונסיון מוכח בתחום דיני ביטוח ודיני נזיקין. המשרד עוסק בתביעות לפיצוי עקב נזקי גוף שנגרמו עקב תאונה או מחלה, וכן בתביעות לפיצוי עקב נזקי רכוש.
משרדינו פועל להשגת הפיצוי המירבי עבור לקוחותיו ושם את אינטרס הלקוח בראש מעייניו. הצלחות המשרד מדברות בעד עצמן.
לעו"ד נועם דבוש נסיון רב בהופעה בבתי משפט וייצוג נפגעי גוף ונפגעי רכוש. המשרד מייצג מבוטחים נגד חברות ביטוח, ניזוקים נגד מזיקים וכן מזיקים נגד ניזוקים.
עורך דין נועם דבוש

פיצויים שנפסקו

רשלנות טיפול קוסמטי

טיפול קוסמטי צריך שיבוצע ע"י בעל מקצוע עם הכשרה מתאימה וכאשר הטיפול מתבצע ברשלנות וגורם לנזק, זכאי הנפגע לפיצוי כספי. לרוב, נגרמים הנזקים כיוון שהמטפל מפר את חובות הזהירות המוטלות עליו. חובות אלה, קיימות במועד ההמלצה על הטיפול, במועד בחינת ההתאמה בין תכונותיו של המטופל לבין המכשיר או החומר הטיפולי וכמובן במהלך ביצוע הטיפול עצמו. על הקוסמטיקאית או הרופא המטפל מוטלת חובה להסביר למטופל אודות הסיכונים והסיכויים של הטיפול, משך הטיפול ואופי הטיפול. הלכה היא, כי אין די ב"הסכמה פורמלית", לקבלת טיפול רפואי ועל מנת שהסכמתו של מטופל, תחשב כ"הסכמה מדעת", יש לספק לו מידע הולם על מצבו, מהות הטיפול, הסיכונים הכרוכים בו וטיפולים אלטרנטיביים אפשריים.
בניגוד לרופאים, אשר לעיתים מעניקים טיפולים רפואיים במצבי חירום או מחוסר ברירה, קוסמטיקאיות מקבלת פניות מצד מטופלים אשר בוחרים לעבור את הטיפול שלא בשל מצוקה בריאותית. עובדה זאת אף מגבירה את חובות הזהירות המוטלות על הקוסמטיקאיות.

טיפול הסרת שיער רשלני או טיפול בהסרת כתמי עור
ברבות הימים הומצאו שיטות שונות להסרת שיער או כתמי עור מגוף האדם, אך, מרבה הצער, ככל שהתרבו השיטות, כך גם התרבו גם הנזקים. לדוגמא, טיפול הסרת שיער באינפרא אדום או בלייזר הינו טיפול קוסמטי אשר אינו אמור לגרום לנזקים ולכוויות בגוף המטופל, כל עוד ננקטים אמצעי הזהירות הסבירים. משרדנו נתקל לא אחת במקרים בהם הקוסמטיקאי שביצע את הטיפול לא הסביר למבוטח כי גוון העור שלו לא מתאים לטפול בלייזר והתוצאה היתה קשה: כוויות, שלפוחיות, היפרפגמנציה, כתמים מכוערים על העור וצלקות. ידוע לכל העוסקים בתחום כי גוון עור כהה הינו בעל סיכון גבוהה כשמדובר בטיפול בלייזר ולכן כל קוסמטיקאי או מכון יופי חייב להזהיר את הלקוח הפוטנציאלי כי הטיפול בלייזר עלול לרבות לנזקים בעור, לתופעות לווי וכן לכאב וסבל.
הפרתה של החובה לספק למטופל את המידע הדרוש, לצורך קבלת החלטה מושכלת, האם לבחור בהליך רפואי, זה או אחר, עשויה, היא לכשעצמה, להעמיד למטופל, זכות לפיצויים, בעילה של רשלנות.

הפיצוי שהנפגע יקבל תלוי בפרמטרים שונים. כך, לדוגמא, במקרה שהנזק לעור נגרם בפניו של המטופל, הפיצוי יהיה גבוהה יותר, להבדיל מנזק שנגרם במקום מוצנע, אז הפיצוי יהיה נמוך יותר. כמו כן, תלוי הדבר באופי המקצוע של הנפגע, שהרי אם עסקינן בנפגע אשר עבודתו ומקצועו תלוי במראהו (כגון: דוגמנית) אזי, מטבע הדברים, שהפיצוי יהיה גבוהה יותר, להבדיל מאדם שהמראה החיצוני כלל לא משפיעה על פרנסתו, אז הפיצוי יהיה נמוך יותר.

לאחרונה, השיג משרדנו פיצוי בסך של 120,000 ש"ח לאישה בעל גוון עור שחור אשר טיפול בלייזר גרם לה לסימנים וכתמי היפרפגמנטציה בפנים. במקרה אחר, השיג משרדנו פיצוי בסך של 40,000 ש"ח לגבר אשר טיפול בלייזר גרם לו לשלפוחיות וכוויה ביד. הפיצויים הנ"ל שולמו ללקוחותינו בנפרד מהוצאות המשפט ושכר טרחת עורך הדין ששולמו ע"י מכון היופי והקוסמטיקאיות שהיו מעורבים.
למשרדינו נסיון מוכח בתביעות מסוג זה.

טיפול רשלני בהזרקת סיליקון
טיפולי הזרקת סיליקון להעלמת קמטים עלולים לגרום לנזקים שונים, כגון: כאב ונפיחות, צריבה, גבשושיות בלתי פרופורציונאליות, שטף דם, שינוי צבע באזור ההזרקה, התקשות מקומית (בדרך כלל, עקב הזרקות גדולות יותר של סיליקון), אי נוחות ועוד. נזק פיזי מסוג זה, עלול בנוסף לגרום למטופל נזק נפשי נלווה.

מינהל הרפואה במשרד הבריאות הפיץ חוזרים המזהירים את הציבור מהזרקת סיליקון נוזלי. חוזרים אלה כוללים פירוט של תופעות הלוואי הכרוכות בהזרקתו.

בפרשת פלוני נגד ד"ר אלמוני (ת.א 047234/99), לדוג`, דובר באדם אשר הוטרד מקמט שעל במצחו. בעקבות פרסום תקשורתי, פנה פלוני למכון רפואי אשר הציג עצמו כמתמחה בניתוחים פלסטיים וטיפולים אסתטיים. כתוצאה מהטיפול, הופיעו על מצחו של פלוני, נפיחויות וגבשושיות אדומות - גרנולומות. פלוני טופל בהזרקות מקומיות של סטרואידים אך הבעיה לא נפתרה וגבשושיות המשיכו להופיע על מצחו, במיקום ובחומרה משתנה.

בית המשפט קבע כי הרופא המטפל, התרשל בכך שטיפל בפלוני, בהזרקת טיפות סיליקון, לצורך מילוי קמט שהיה במצחו, בעת שטיפול מסוג זה, לא אושר בישראל.
כן התרשל הרופא המטפל בכך שלא העמיד את פלוני על העובדה שמדובר בטיפול שלא אושר, על ידי משרד הבריאות ולא העמיד אותו על הסיכונים הכרוכים בו ובכללם הסיכון להתפתחות גרנולומות, שאינן ניתנות לטיפול ופתרון יעיל.
בנוסף לנכות הרפואית-אסתטית, בשל הגבשושיות שנותרו על מצחו, טען פלוני כי כתוצאה מהטיפול הכושל ותוצאותיו, נגרמה לו נכות נפשית.
מומחי בית המשפט קבעו כי בעקבות הטיפול הרשלני נותרו לפלוני נכות פלסטית בשיעור 10% ונכות נפשית בשיעור 5%.
בסופו של דבר, בית המשפט חייב את הרופא המטפל לפצות את פלוני בסך של 265,000 ש"ח בצרוף שכ"ט עו"ד, בשיעור 20% ומע"מ כחוק וכן הוצאות משפט.


צרו קשר לקבלת ייעוץ ראשוני ללא תשלום.
המידע המובא במדריך זה הוא בסיסי וראשוני. ייעוץ קונקרטי יינתן רק לאחר בחינת נסיבות אירוע הנזק, כל מקרה לגופו.