לייעוץ משפטי חייגו:03-5741187
לתיאום פגישת ייעוץ
תביעות ביטוח ונזיקין
נועם דבוש הינו עורך דין בעל ותק ונסיון מוכח בתחום דיני ביטוח ודיני נזיקין. המשרד עוסק בתביעות לפיצוי עקב נזקי גוף שנגרמו עקב תאונה או מחלה, וכן בתביעות לפיצוי עקב נזקי רכוש.
משרדינו פועל להשגת הפיצוי המירבי עבור לקוחותיו ושם את אינטרס הלקוח בראש מעייניו. הצלחות המשרד מדברות בעד עצמן.
לעו"ד נועם דבוש נסיון רב בהופעה בבתי משפט וייצוג נפגעי גוף ונפגעי רכוש. המשרד מייצג מבוטחים נגד חברות ביטוח, ניזוקים נגד מזיקים וכן מזיקים נגד ניזוקים.
עורך דין נועם דבוש

פיצויים שנפסקו

ביטוח תלמידים

ביטוח תאונות אישיות לתלמידים
ביטוח תאונות תלמידים – תאונות שנגרמו לתלמידים בשטח בית הספר ומחוץ לשטח בית הספר
 
מי מבוטח במסגרת פוליסת ביטוח תלמידים והאם המוסד החינוכי מחויב לערוך ביטוח מסוג זה?
ילדי מדינת ישראל מבוטחים בפוליסת ביטוח למקרה של נזקי גוף. הורים רבים נוטים להניח כי ביטוח תאונות תלמידים חל רק במידה והתאונות מתרחשות בגן או בבית הספר. למעשה, התלמידים מבוטחים גם כאשר הם נפגעים מחוץ לשעות הלימודים. ביטוח תאונות תלמידים חל 24 שעות ביממה על כל תלמיד שנפגע ונגרם לו נזק גופני שאירע במקום כלשהו בשטח מדינת ישראל ובכל מקום אחר בעולם, בין אם יש קשר לפעילות המוסד החינוכי ובין אם לא.
 
בפוליסת תאונות אישיות תלמידים קיים גם כיסוי ביטוחי עבור הורים אשר נפגעו במסגרת השתתפות בפעילות המוסד החינוכי שבו לומד התלמיד המבוטח לרבות ליווי בטיולים, השגחה באירועים, השתתפות בפעילויות חינוכיות מחוץ ובתוך שטח בית הספר וכד`.

מוסדות החינוך מחויבים לערוך ביטוח תאונות אישיות לתלמידים וילדים שחוק חינוך חובה חל עליהם, הביטוח חל על ילדים וקטינים מגיל 3 עד גיל 18. דמי הביטוח נגבים מההורים בתחילת כל שנת לימודים על ידי הרשות המקומית וזאת כחלק בלתי נפרד מהתשלום השנתי.

מהי תקופת ההתיישנות כשמדובר בפוליסת ביטוח תלמידים?
חשוב לשים לב כי, ככלל, תביעת ביטוח מתיישנת בתוך 3 שנים מיום אירוע הנזק, אך, ככל שהנפגע קטין, נספרת תקופת ההתיישנות החל מהגיעו לגיל 18, ולכן תביעתו לא תתיישן עד הגיעו לגיל 21.

פוליסת ביטוח תלמידים כוללת בעיקר כיסוי ביטוחי למקרה של נכות צמיתה, נכות זמנית, אשפוז מתאונה ומוות:
 
  • נכות צמיתה – סכום הביטוח למקרה של 100% נכות הינו בסך של 376,000 ש"ח (צמוד למדד המחירים לצרכן). במקרים של נכויות קשות במיוחד, קיימת בפוליסת הביטוח אפשרות לתשלום "מענק חומרה" בגובה של 50% נוספים מגובה הפיצוי המקסימאלי שצויין לעיל, כך שסך הכל הפיצוי יכול להגיע לסכום של למעלה מ-562,000 ש"ח.

  • נכות זמנית ואשפוז – סכום הביטוח עבור כל יום נכות זמנית הינו בסך של 94 ש"ח (צמוד למדד המחירים לצרכן), ובימים אשר בהם היה התלמיד הנפגע מאושפז בבית חולים, מגיע לו תוספת של 50% מהסכום היומי עבור כל יום אשפוז.

  • מוות מתאונה - סכום הביטוח למקרה של מוות כתוצאה מתאונה הינו בסך של 141,000 ש"ח (צמוד למדד המחירים לצרכן).

  • החזר הוצאות בגין אמצעי עזר רפואיים - פוליסת ביטוח תלמידים מעניקה, בין היתר, החזר הוצאות בגין אמצעי עזר רפואיים הנחוצים לתלמיד הנפגע והחזר הוצאות רפואיות אשר אינן מכוסות על ידי חוק הבריאות הממלכתי, התשנ"ד - 1984.

דוגמא להמחשה:

תלמיד שבר את יד ימין כתוצאה מנפילה מנדנדה בגן הציבורי. התלמיד אושפז למשך שבוע בבית חולים, היד קובעה בגבס והתלמיד נעדר מבית הספר למשך 35 ימים. בחלוף כשנה, נבדק התלמיד ע"י אורטופד מומחה ונקבע כי בעקבות התאונה היה התלמיד בנכות זמנית בשיעור 100% למשך 35 ימים ונותרה לתלמיד נכות קבועה בשיעור 15%. במקרה כזה, התלמיד יהיה זכאי לתשלום פיצוי בסך של כ- 60,160 ש"ח, לפי הפירוט, כדלקמן:
 
  סוג הכיסוי הביטוחי
   סכום הפיצוי
 נכות זמנית ואשפוז מתאונה   3,760 ש"ח
 נכות קבועה  56,400 ש"ח
   60,160 ש"ח

** יש להוסיף לסכום הפיצוי הצמדה למדד המחירים לצרכן וכן, ככלל, על חברת הביטוח, אשר ביטחה את התלמיד, להוסיף לפיצוי ריבית, הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין.

האם בפוליסת ביטוח תלמידים קיימים חריגים לכיסוי הביטוחי?
קיימים מספר חריגים בפוליסת ביטוח תלמידים, דהיינו אם התלמיד ניזוק בעקבות אחד מן האירועים המוחרגים בפוליסה, לא ינתן כיסוי ביטוחי ולא ישולם פיצוי על ידי המבטחת.
 
להלן פירוט תמציתי של עיקר החריגים הקיימים בפוליסת ביטוח תאונות אישיות לתלמידים:
  • תאונת דרכים בארץ או בחו"ל, אלא אם כן התלמיד רכש לפני צאתו לחו"ל הרחבה לכיסוי תאונות דרכים בחו"ל.
  • מלחמה, פעולה מלחמתית, פעולת איבה וכד`;
  • פעילות צבאית סדירה;
  • תאונת עבודה שבגינה זכאי הנפגע לתגמול מהמוסד לביטוח לאומי;
  • רשלנות רפואית או נזק או פגיעה שנגרמו בעקבות טיפול רפואי;
  • מחלה שאינה נובעת מתאונה;
  • לנפגע שבגילו במועד התאונה 14 שנים ומעלה כתוצאה ישירה מהשתתפותו הפעילה בביצוע מעשה עבירה בדרגת פשע. 
  • התלמיד מעל גיל 45 שנה ביום תחילת הכיסוי הביטוחי.
 
האם, מלבד תביעה נגד חברת הביטוח אשר ביטחה את התלמיד בביטוח תלמידים, ניתן לתבוע את בית הספר או גורם אחר אשר התרשל בפיקוח והשגחה על התלמיד שנפגע או שגרם לתאונה ?

כאשר תאונה מתרחשת בתוך שטח בית הספר או מחוץ לו, יש לבדוק את הסיבות להתרחשות התאונה. כאשר התלמיד נמצא בשטח בית הספר, על בית הספר ומשרד החינוך לדאוג לבריאותו ובטיחותו. לבית הספר, בין היתר, אחריות לפקח ולהשגיח על התנהגות התלמידים. כאשר מדובר בתלמידים צעירים, חובת הזהירות של הגורמים המפקחים עליהם מוגברת אף יותר.
 
יתרה מכך, באם גורם אחר התרשל וגרם לנזק, ניתן יהיה להגיש נגדו תביעה נזיקית. כך, לדוג`, באם תלמיד נפגע בגן ציבורי כתוצאה מנדנדה לקויה, אזי העירייה ו/או מתקין הנדנדה ו/או גורמים מעורבים אחרים האחראיים, לדוג`, לתכנון הנדנדה, יהיו אחראיים לנזק, וניתן יהיה להגיש גם נגדם תביעה לפיצוי. במסגרת התביעה, תיבדק השאלה האם הגוף הרלוונטי מילא אחר אמצעי זהירות סבירים על מנת למנוע את התרחשות התאונה, אם לאו. לציין, כי, בניגוד לתביעה ביטוחית על בסיס פוליסת ביטוח תלמידים, כשמדובר בתביעה נגד האחראי לנזק, תקופת ההתיישנות של התביעה הינה 7 שנים, ולא 3 שנים. כשמדובר בקטינים, תקופת ההתיישנות נספרת החל מהיום בו מלאו לקטין 18 שנים.
 
כיצד לפעול במקרה של תאונת תלמיד?
  • לאסוף ולשמור תיעוד – לרבות מסמכים רפואיים, אישור לימודים בבית הספר, אישור היעדרות מבית הספר, צילומי רנטגן, CT וכיו"ב. בנוסף, לתעד את פרטי העדים לתאונה, לצלם ולשמור תמונות של הפציעה ושל זירת התאונה וכל מסמך רלוונטי אחר.
  • יעוץ משפטי – בנוסף, מומלץ לפנות לעו"ד הבקיא בתחום הביטוח בלבד, שכן רק לעו"ד המתמקצע בסוג תביעות זה יש את ההכשרה והנסיון המתאימים להצלחת התביעה ומיקסום הפיצוי.
לאורך השנים, צבר עו"ד נועם דבוש נסיון רב בתביעות מסוג זה. המשרד מלווה תלמידים שנפגעו הן מול חברת הביטוח המבטחת את תלמידי מדינת ישראל והן מול הגורם האחראי לנזק.

צרו קשר לקבלת ייעוץ ראשוני ללא תשלום.
המידע המובא במדריך זה הוא בסיסי וראשוני. ייעוץ קונקרטי יינתן רק לאחר בחינת נסיבות אירוע הנזק, כל מקרה לגופו.